turisme familiar
Què són els segells de Turisme Familiar?
Amb el segell de Turisme Familiar, l’Agència Catalana de Turisme distingeix els municipis que són especialment sensibles a aquest segment de la demanda i ofereixen uns equipaments i serveis adptats a les necessitats de les famílies amb nens.
Aquests municipis disposen d’una oferta certificada d’establiments d’allotjament, restauració, i d’oci i lleure adreçats als més petits, el conjunt dels quals, un cop verificats per personal tècnic de l’ACT, és reconegut per part d’aquesta amb l’atorgament del segell Platja en família o Natura i muntanya en família.
Cerca la teva destinació de turisme familiar
Garanties de les destinacions de turisme familiar
- Serveis especialitzats per a famílies.
- Especial atenció a les normes de seguretat, tant en espais públics com en la resta d’establiments certificats amb la marca o que gaudeixen d’aquest segell.
- Ampli programa d’animació, serveis i activitats per a nens.
- Instal·lacions adequades per als més petits en zones públiques, allotjaments i oferta complementària.
- Fàcil accés a la informació dels programes d’activitats diàries, per planificar millor l’estada.
- La certificació garanteix als visitants que les famílies podran gaudir de tot un seguit d’avantatges de serveis adequats a les seves necessitats concretes: polseres identificadores, habitacions familiars o directament comunicades, piscines infantils amb seguretat, disponibilitat de bressols, clubs infantils a la platja, vigilància, oferta de restauració adaptada, animació i espectacles infantils al carrer, zones públiques d’esbarjo i de jocs per als més menuts, parcs temàtics i aquàtics, possibilitat de fer rutes amb bicicleta, etc.
Consells de seguretat
Cal tenir cura abans de banyar-se a la platja. Procureu banyar-vos en zones vigilades. Abans de fer-ho, fixeu-vos en la senyalització de les banderes per saber si l’aigua és apta per al bany:
- Bandera vermella: Bany prohibit
- Bandera groga: Bany amb precaució
- Bandera verda: Bany permès
Respecteu aquestes normes de bany i seguiu sempre les indicacions dels socorristes i de les autoritats locals:
- Vigileu els nens en tot moment. Si no saben nedar, assegureu-vos que porten maniguets o un flotador.
- Aconsellem que els nens portin les polseres identificadores durant tota l’estada. Les podreu obtenir de manera gratuïta a les recepcions dels allotjaments, les oficines de turisme i al Club infantil de la platja.
- És important ensenyar al nen on ha de dirigir-se en cas de pèrdua.
- Eviteu les zones de corrents: podeu ser arrossegats sense que us n’adoneu. Els dies de vent, procureu no utilitzar matalassos inflables ni flotadors, perquè el corrent els pot arrossegar fàcilment. En cas de tempesta, sortiu sempre de l’aigua.
- No us tireu de cap a l’aigua si no sabeu la profunditat que hi ha en un indret o si hi ha roques a la zona.
- Si nedeu al mar, feu-ho paral·lelament a la línia de la costa per no allunyar-vos de la zona de bany. Si no sabeu nedar, procureu que l’aigua no us cobreixi més amunt de la cintura i no us aparteu de la costa.
- Respecteu un mínim de dues hores per banyar-vos després de menjar. Eviteu estar-vos massa estona a l’aigua i submergir-vos durant gaire temps, ja que això disminueix les defenses de l’organisme.
- Respecteu les zones acotades amb balises per practicar esports nàutics, perquè podeu ser envestits per taules de surf, motos aquàtiques, etc.
- Per evitar ferides, és important utilitzar calçat adequat en zones de roques i a les superfícies on hi ha verdet, i anar amb compte amb els eriçons, les meduses i les aranyes de mar. A les dutxes públiques, utilitzeu xancletes o un altre tipus de calçat adequat i que sigui antilliscant.
Si veieu alguna persona amb problemes dins l’aigua, aviseu immeditament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
L’exposició al sol
- Eviteu estar-vos massa estona al sol. Per protegir-vos, utilitzeu para-sol, gorra, samarreta i ulleres de sol homologades.
- S’aconsella començar a prendre el sol de manera gradual, i evitar l’exposició prolongada i les hores de màxima intensitat ( de les 11 h a les 16 h).
- Poseu-vos sempre un protector solar elevat (superior a 20), sobretot si teniu la pell sensible. Apliqueu-vos-el en quantitat suficient, una estona abans de l’exposició i periòdicament després de banyar-se o si se sua molt.
- Vigileu que els infants i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats. Els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar.
- Per evitar la deshidratació, beveu molta aigua i no prengueu gaires begudes alcohòliques.
- A la platja, l’aigua i la sorra reflecteixen la llum i augmenten la intensitat solar.
En cas d’emergència, pèrdua o robatori, truqueu al telèfon 112 o a la Policia Municipal (092).