La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell participarà per tercer any en el projecte “Biblioteques amb DO”, una iniciativa que té com a objectiu principal el de difondre la relació existent entre les lletres i el món del vi.
Cadascun dels mesos de l’any es dedica a un dels territoris vinícoles de Catalunya, organitzant-se diverses activitats des de les biblioteques de la zona geogràfica en qüestió. Com en els dos anys anteriors, des de la biblioteca vendrellenca s’ha dissenyat un variat programa d’activitats orientades a tot tipus d’usuaris. En cada edició hi ha hagut un tema comú en torn del qual totes les biblioteques del territori han organitzat les seves propostes, i enguany aquest tema ha estat “Vi i música”. Amb aquest nexe s’ha dissenyat un programa d’activitats que inclou concerts de música, activitats infantils, exposicions o tertúlies literàries, entre d’altres.
L’estrena del programa tindrà lloc el divendres dia 13 de novembre a les 19 hores, amb “Gran reserva de l’òpera”, una proposta que anirà a càrrec de David Puertas i que es complementarà amb un tast de vins del celler Jané Ventura.
L’espai pel públic infantil arribarà el dimecres 18 de novembre a les 18 hores, amb la sessió de l’Hora del Conte que porta per títol “La verema. En Ciscu de can Garnatxa i el raïm misteriós”, que anirà a càrrec de Montserrat Balada, la seva autora i Cesca, de l’editorial El Cep i la Nansa.
El divendres dia 20, a les 20 hores, tindrà lloc la sessió “Música a la Vi-Biblioteca. Cançons i cultura del vi”, a càrrec de Carles Belda, qui interpretarà tot un seguit de cançons tradicionals i populars en torn del món del vi. L’actuació es complementarà amb un tast de vi dels cellers Avgvstvs Fòrvm. També la sessió mensual del Club de Lectura de la Biblioteca estarà dedicada al comentari d’un llibre relacionat amb el món del vi: “La col·laboradora”, d’Empar Moliner, que serà comentat el dimecres dia 25 a les 19.30 hores.
El programa d’activitats es tancarà el divendres dia 27 a les 20.00 h., amb la sessió musical “Gotes i notes”, un maridatge entre la formació Ço de Botafoc i els vins dels cellers Barthomeus.
D’altra banda, durant tot el mes de novembre els usuaris podran veure al vestíbul de la biblioteca una mostra de vins i cellers del Baix Penedès, a més d’un punt d’interès amb una selecció de documents relacionats amb el món del vi. Així mateix, i fins el 22 de novembre, els usuaris podran veure i votar les 20 imatges seleccionades dins del concurs #vinstagrampenedès2015, organitzat en col·laboració amb altres biblioteques del territori i de les quals han de sortir les dues guanyadores de l’edició d’enguany del concurs.