Ahir al matí, al Museu Pau Casals, va tenir lloc la presentació del producte d’experiències de turisme cultural “Viatge als orígens de Pau Casals. Música i Vi", impulsat pel Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i en col·laboració de les Xarxes Territorials de Museus, sota el lema “El patrimoni emociona”. Aquest projecte s’emmarca dins la línia estratègica de l’Agència per promoure el sector patrimonial del país, i ha esta possible gràcies al finançament provinent de la taxa turística del Fons de Foment del Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació.
“El patrimoni emociona” té per objectiu aconseguir atraure més turistes als museus mitjançant unes experiències de turisme cultural, en les que els museus són l’eix central. Aquestes propostes incorporen altres serveis turístics i culturals de qualitat que s’adrecen a diferents segments del mercat turístic, segons l’experiència: turisme familiar, turisme sènior, empreses, turisme educatiu, cultural i melòman. S’ofereixen en català, castellà, anglès i francès.
"Viatge als orígens de Pau Casals" és una activitat que permet conèixer els escenaris més íntims de Pau Casals al Vendrell (la casa nadiua, l’església i l’orgue barroc, l’escultura de Josep Viladomat, així com la tomba del compositor). A continuació, es fa una visita guiada al Museu Pau Casals, la casa que el músic es va fer construir davant del mar, al barri marítim de Sant Salvador. Finalment, el visitant gaudirà d’una petita audició de violoncel als jardins de la Vil·la Casals, sota l’atri de la galeria d’escultures, vora el mar, mentre es degusta una copa de vi de la DO del Penedès. Existeix la possibilitat opcional de gaudir d’un dinar a base de receptes tradicionals del Penedès: coca enramada, xatonada i pastís de garrofa.
Per tal de promoure aquests productes en el mercat de les experiències turístiques, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i els museus del territori implicats en el projecte, el passat 11 de novembre es va organitzar un famtrip (o viatge de familiarització) en el qual hi van participar 18 touroperadors, dels quals 11 són catalans, 5 de la resta de l’estat i 2 procedents de França i Alemanya. Aquest viatge de familiarització va permetre al sector conèixer de primera mà els quatre productes i facilitar-ne la seva comercialització.