Avui al matí, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), s’ha presentat la 24a Setmana Musical, que se celebrarà del 3 al 10 de març amb concerts, tallers, conferències i visites a museus, entre d’altres activitats.
El regidor de Cultura, Albert Solé, ha explicat que "la Setmana Musical va néixer amb la idea que els alumnes poguessin sortir de l’Escola de Música per fer sentir les seves interpretacions musicals en diferents llocs de la vila". Enguany es presenta un programa molt extens, del qual es poden destacar el concert del diumenge a les 12 h a l’Auditori Pau Casals, a càrrec dels alumnes seleccionats en la IV Mostra d’Intèrprets i dels premiats de la Beca Cohí Grau; el documental Conxita Badia no existeix, que es projectarà el dimecres 6 de març a les 20 h a l’Auditori de l’EMMPAC, i els concerts d’alumnes a les residències de la gent gran del Vendrell. Sobre aquesta darrera activitat, Albert Solé ha expressat que "és una experiència impressionant veure la comunió que es crea entre els joves intèrprets i la gent gran".
La directora de l’EMMPAC, Montse Meneses, ha explicat que aquest any la Setmana Musical està dedicada a Pau Casals. En aquest sentit, Montse Meneses ha manifestat que "ens sentim hereus de tots els principis que el mestre Pau Casals va proclamar amb el seu arquet, la seva batuta, i també amb el seu silenci. Volem que els nostres alumnes coneguin la persona que va revolucionar la tècnica del violoncel buscant una interpretació expressiva i profunda, i que s’apropin a l’home de pau, que va lluitar aferrissadament per la llibertat de l’individu i contra les injustícies socials". La directora de l’EMMPAC ha afegit que durant tota la setmana "reivindicarem que la música és imprescindible en l’educació i en la cultura d’un país". També ha volgut fer públic un agraïment a totes les persones que fan possible que aquesta Setmana Musical es pugui celebrar sense cap cost econòmic: Albert Solé, regidor de Cultura; Núria Ballester, directora de Vil·la Casals-Museu Pau Casals; Griselda Dalmau, guia de la Casa nadiua de Pau Casals; Jordi Domènech, compositor; el Bar Solà, que ofereix la xocolatada del divendres; l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, i alumnes, pares i professors.
Durant la Setmana Musical, en totes les activitats es farà una recollida voluntària de diners, la recaptació total de la qual es donarà a Càritas del Vendrell per ajudar els que en aquests moments més ho necessiten.
D’altra banda, també s’ha presentat el IV cicle de conferències "Aprèn a escoltar música" que tindran lloc els quatre propers dimecres i que inclou el documental sobre Conxita Badia, dues sessions sobre òpera a càrrec d’Albert Solé i la conferència "La història de la música en 60 minuts" a càrrec de David Puertas. El preu per a cada sessió és de 5 euros, excepte el documental del 6 de març que tindrà entrada gratuïta. També es pot adquirir un abonament per poder assistir a totes les sessions per només 12 euros. Per als alumnes de l’EMMPAC, l’accés a totes les sessions és gratuït.