Ja fa uns anys que des del Museu es treballa amb la finalitat que un gran nombre de persones visitin les seves instal·lacions, coneguin la important col·lecció que acull i passin una estona divertida. L’any 2013 un total de 11.872 persones van visitar el Museu gaudint de concerts als jardins i fent visites lliures, tallers familiars, visites teatralitzades, visites guiades, tallers pedagògics, visites a exposicions temporals…
Un total de 4.612 alumnes han visitat el museu amb l’escola. El Servei Pedagògic del Museu Deu compta amb un programa de visites que s’adapta a tots el nivell educatius, necessitats curriculars i peticions dels mestres. Per al present curs escolar, 2013-2014, s’hi han afegit dues activitats noves. D’una banda, "I tu què pintes?", que consisteix a apropar als infants els grans artistes plàstics de la història de l’art, com ara Dalí, Gaudí, Andy Warhol, Vasily Kandinsky… amb un projecte que té com a objectiu afavorir el desenvolupament integral dels nens i nenes, la creativitat, la percepció i el desenvolupament cognitiu a través de la imatge. D’altra banda, es presenta una activitat del tot novedosa i molt atractiva per als joves: Escaneja el codi!, destinada als alumnes d’ESO, batxillerat, cicles formatius i universitat. Aquesta activitat consisteix a fer més proper el Museu Deu i la seva col·lecció a través de les noves tecnologies. Aquest projecte s’ha fet amb la col•laboració del grup de recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona, dirigit per Joan Santacana i Victòria López.
Pel que fa a un altre tipus de públic, com ara aquell que decideix visitar el Museu en grup, des de fa dos anys s’organitzen unes rutes temàtiques, en les quals els usuaris no només visiten l’establiment cultural, sinó que també van acompanyats per un guia i fan una passejada pels barris marítims i el nucli antic de la població tot escoltant la història de la vila del Vendrell d’una manera molt amena i didàctica.
Durant l’any 2013 s’han dut a terme dues exposicions temporals: "Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre", organitzada per la Diputació de Tarragona, i "L’exposició antològica (1963-2013)", aquesta última dedicada al polifacètic artista plàstic Joan Descals i Esquius. L’exposició que ha homenatjat Descals gairebé durant 6 mesos ha comptat amb 510 participants als diferents actes i tallers, que han ajudat a profunditzar i conèixer l’artista.
El Museu Deu comença així un nou repte per al 2014, consistent a apropar encara més el Museu Deu als ciutadans, no només mantenint el nombre de visites i superant-lo, sinó també organitzant tota una allau d’activitats per tal de difondre aquest important equipament cultural vendrellenc.